Pressemeddelelse

Fortum opkøber Crisolteq med speciale i at genanvende værdifulde batterimetaller

29 Januar 2020, 08:51

Fortum køber alle aktier i Crisolteq, en finsk vækstvirksomhed der har specialiseret sig i genanvendelse af værdifulde batterimetaller. Investeringen styrker Fortums position i Europa inden for genanvendelse med et højt forædlingspotentiale. Genanvendelse af værdifulde batterimetaller understøtter desuden Fortums øvrige batterivirksomhed.  

Crisolteq beskæftiger 23 personer og deres omsætning i forrige regnskabsperiode udgjorde 2,1 mio. euro. Parterne har aftalt, at købsprisen ikke offentliggøres.

Crisolteq har udviklet en unik hydrometallurgisk genanvendelsesproces, der giver en genvindingsgrad på over 80 procent for litium-ion-batterier. Dette skal sammenlignes med en eksisterende genvindingsgrad på omkring 50 procent. I den hydrometallurgiske proces udvindes kobolt, mangan og nikkel fra batterierne. De værdifulde metaller leveres til batteriproducenter med henblik på anvendelse ved produktion af nye batterier. 

”Forsyningen af el til samfundet vil i fremtiden medføre et betydeligt øget behov for batterier. Vi har fuld tillid til den hydrometallurgiske proces, som Crisolteq har udviklet. Teknologi er et vigtigt element i vores cirkulære forretningsmodel, og vi tror på dens fremtid. Vi genanvender værdifulde metaller i batterier og sætter dem i cirkulation igen, hvilket reducerer elbilbatteriernes miljøbelastning i og med, at behovet for minedrift reduceres”, siger Kalle Saarimaa, Vice President for Fortum Recycling&Waste. 

Crisolteq har et industrielt hydrometallurgisk genanvendelsesanlæg i Harjavalta. Derudover har Crisolteq et produktionsanlæg i Torneå samt forsknings- og udviklingsaktiviteter i Reso. 

Fortum, Koncern Kommunikation

Yderligere oplysninger: 
Kalle Saarimaa, Vice Precident for Fortums Recycling&Waste, telefon +358 415 031 337

Læs mere om genanvendelse af batterier (engelsk) her: www.fortum.com/batterysolutions.