Online nyheder

Fortum Recycling & Waste's løsning prækvalificeret til oprensning af generationsforureningen ved Høfde 42

04 Februar 2022, 11:47

Fortum Recycling & Waste prækvalificeret til oprensning af generationsforureningen ved Høfde 42

Region Midtjylland, Regional Udvikling, har meddelt Fortum Recycling & Waste, at vi og vores hovedsamarbejdspartnere, de rådgivende ingeniører, DGE, samt entreprenørkoncernen, Aarsleff, er prækvalificerede i regionens udbud for oprensningen af giftdepotet ved Høfde 42.

Fortum indgår i oprensningsprojektet for Høfde 42 med en totalentreprise, som inkluderer alle nødvendige kompetencer. Projektløsningen omfatter bl.a. stærke kompetencer i forhold til miljøgodkendelse, sikkert arbejde, opgravning og håndtering af det forurenede sand, slutbehandling via MOPS-teknologien (som er succesfuldt demonstreret og afrapporteret i et MUDP-pilotforsøg) samt tilbageførsel af det oprensede sand. Fortum afgifter og slutbehandler de miljøfarlige stoffer på højtemperatur-anlægget i Nyborg.

Sammen med DGE, Aarsleff og deres underleverandører udgør vi en stærk alliance, som bidrager med en kvalificeret og bred erfaring i komplekse oprensningsprojekter, der involverer forurening og komplicerede entreprenørmæssige udfordringer.

Det glæder os, at Region Midtjylland, Regional Udvikling, har valgt at engagere os i det videre projektforløb og ønsker vores bud på oprensningen af den historiske forurening ved Høfde 42.

- Vi er overbeviste om, at vi og vores partnere kan løfte og afslutte projektet sikkert og i overensstemmelse med regionens krav. Vi sætter nu alle sejl og forbereder det bedst mulige bud på en bæredygtig og endelig løsning af forureningen, som har udfordret generationer, fortæller Jens Peter Rasmussen, administrerende direktør, Fortum Recycling & Waste i Danmark.

Deadline for aflevering af indledende forhandlingstilbud er den 10. juni 2022. 


Baggrund